Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Aftryk – ungdomsroman

Normalt så ville jeg sammenligne bogen med noget andet, som kunne sætte den ind i en sammenhæng – men der ER ikke noget at sammenligne med. Jeg har aldrig før læst en roman som ”Aftryk” – og det er positivt ment. Fischer formår ganske enkelt at skabe noget helt nyt, frisk og uprøvet, og hendes sprog er vidunderligt.

– Claus Holm

Linket til den fulde anmeldelse.

Aftryk er en YA roman, dog med hint af fantasy. (Det giver mening, når man læser bogen.) Igennem hele romanen fortæller Stephanie gennem Rebecca, og det gør hun gennem en meget sårbar fortælling om mobning. Om det at føle sig udenfor. At være anderledes. Forfatteren berører emnet, alle teenagere kæmper med: identitetsfølelsen. Eksistensberettigelsen. Og Stephanie gør det modigt. Hun udstiller alle de tanker og følelser, man som mobbeoffer har. 

– frk_nielsens_bogeventyr

Linket til den fulde anmeldelse.

Jeg synes at Stephanie har skrevet en utrolig flot debutroman, som henvender sig til det unge publikum, men jeg synes faktisk også, at andre aldersgrupper kan læse den og få noget ud af historiens morale. ”Aftryk” har i den grad sat et aftryk hos mig, og det er en af de bedste debutungdomsromaner, jeg længe har læst. Jeg håber sådan, at Rebeccas historie vil fortsætte i flere romaner 😊

– Maria Wendt

Link til den fulde anmeldelse.

Har netop læst Aftryk og jeg må sige, at det virkelig er en af de helt særlige læseoplevelser. På papiret er Aftryk måske nok ”klassificeret” som værende en ungdomsroman – og det er da’ heller ikke løgn, men den er så meget mere. Jeg er en mand på snart 36 og vil uden at blinke anbefale Aftryk til alle ung som gammel.

– Casper Vestergaard Olesen

Link til den fulde anmeldelse.

Bør alle læse eller høre.

– Rasmus Andersen

Link til den fulde anmeldelse.

Stephanie har skrevet en oprigtig, medrivende og helt fantastisk historie, som er en helt ny og anderledes måde at skildre en ungdomsroman på. Sideløbende med Rebeccas historie, får vi nemlig også Lenas historie. To historier i én – to forskellige genrer… Og der er selvfølgelig en mening med det hele. Jeg vil gerne anbefale “Aftryk” til alle, fordi den omhandler noget eksistentielt, som alle kan lære noget af.

– Natascha H.

Link til den fulde anmeldelse.