Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Aftryk – ungdomsroman

Normalt så ville jeg sammenligne bogen med noget andet, som kunne sætte den ind i en sammenhæng – men der ER ikke noget at sammenligne med. Jeg har aldrig før læst en roman som ”Aftryk” – og det er positivt ment. Fischer formår ganske enkelt at skabe noget helt nyt, frisk og uprøvet, og hendes sprog er vidunderligt.

– Claus Holm

Linket til den fulde anmeldelse.

Aftryk er en YA roman, dog med hint af fantasy. (Det giver mening, når man læser bogen.) Igennem hele romanen fortæller Stephanie gennem Rebecca, og det gør hun gennem en meget sårbar fortælling om mobning. Om det at føle sig udenfor. At være anderledes. Forfatteren berører emnet, alle teenagere kæmper med: identitetsfølelsen. Eksistensberettigelsen. Og Stephanie gør det modigt. Hun udstiller alle de tanker og følelser, man som mobbeoffer har. 

– frk_nielsens_bogeventyr

Linket til den fulde anmeldelse.

Jeg synes at Stephanie har skrevet en utrolig flot debutroman, som henvender sig til det unge publikum, men jeg synes faktisk også, at andre aldersgrupper kan læse den og få noget ud af historiens morale. ”Aftryk” har i den grad sat et aftryk hos mig, og det er en af de bedste debutungdomsromaner, jeg længe har læst. Jeg håber sådan, at Rebeccas historie vil fortsætte i flere romaner 😊

– Maria Wendt

Link til den fulde anmeldelse.

Har netop læst Aftryk og jeg må sige, at det virkelig er en af de helt særlige læseoplevelser. På papiret er Aftryk måske nok ”klassificeret” som værende en ungdomsroman – og det er da’ heller ikke løgn, men den er så meget mere. Jeg er en mand på snart 36 og vil uden at blinke anbefale Aftryk til alle ung som gammel.

– Casper Vestergaard Olesen

Link til den fulde anmeldelse.

Bør alle læse eller høre.

– Rasmus Andersen

Link til den fulde anmeldelse.

Stephanie har skrevet en oprigtig, medrivende og helt fantastisk historie, som er en helt ny og anderledes måde at skildre en ungdomsroman på. Sideløbende med Rebeccas historie, får vi nemlig også Lenas historie. To historier i én – to forskellige genrer… Og der er selvfølgelig en mening med det hele. Jeg vil gerne anbefale “Aftryk” til alle, fordi den omhandler noget eksistentielt, som alle kan lære noget af.

– Natascha H.

Link til den fulde anmeldelse.

Det er en ufattelig stærk bog om at være anderledes, blive mobbet og trådt på, men alligevel klare sig. Det gjorde så ondt, at læse om hovedpersonens forsøg på at være en del af et selskab, som gang på gang mobbede hende. Stephanie sætter spotlight lyset direkte på mobning og dens konsekvenser  i denne smukke, meget vigtige bog.

– Pipaluklaeser

Link til den fulde anmeldelse.

Noget andet vigtigt i historien er, at hovedpersonen har muskelsvind (ligesom forfatteren). Det er så tydeligt i bogen, at forfatteren virkelig ved, hvordan det er for Rebecca, for Rebeccas udfordringer og smerter beskrives så tydeligt, at det er til at leve sig ind i. Det er første gang, at jeg læser en bog med en hovedperson med fysisk handicap, og Stephanie formår her at understrege, hvorfor der er brug for mere repræsentation på det punkt. Det er nemt nok at se på en med et fysisk handicap og tænke, at de må have mange udfordringer. Noget helt andet er at opleve det fra førsteperson: gennem Rebecca. Der er mange ting, jeg aldrig havde overvejet kunne være udfordringer, og denne bog hjælper virkelig til at vise, hvor svært selv det at skrive med blyant kan være. 

– 100boeger1aar

Link til den fulde anmeldelse.

Jeg gentager gerne mig selv og siger, repræsentation er vigtig.

Retten til kunne afspejle sig litteraturen burde og skal være tilgængelige for alle, ligegyldigt din alder, køn, seksualitet, handicap, etnicitet m.m.

Aftryk er en fortælling om at livet i en kørestol, en fortælling om, hvordan man kæmper en kamp for at vise omgivelser, at man er mere end bare sin kørestol og sit handicap. 

En fortælling om nye venskaber, fællesskaber og at mærke efter. 

Det er en klassisk ungdomsbog med relevante og vigtige perspektiver, som er noget vi mangler i dansk litteratur. 

– hellolasse

Link til den fulde anmeldelse.

Alt i alt står læseren med en rigtig god, stærk og følelsesladet bog, som jeg vil anbefale til enhver der gerne vil udvide deres horisont lidt, på mere end et punkt, den her bog er nemlig ikke dem der er flest af – desværre. 
Og så ville jeg helt klart ikke have noget i mod hverken høre mere om Rebecca, eller læse hendes fantasy bog 📕💜

– joamye

Link til den fulde anmeldelse.

Det er virkelig spændende at læse POV af en hovedperson i kørestol, for det har jeg faktisk slet ikke læst før. For mig var det lærerigt, samtidig med at jeg virkelig lærte min hovedperson at kende. Og Rebecca er meget mere end sin kørestol, hvilket jo er så tydeligt. Rebecca er nemlig en rigtig god og nærværende karakter at følge – og én, som mange nemt vil kunne relatere til. Følelserne er i fokus, og hvordan man som ensom kan lægge mærke og sanse verden omkring sig – selv ned til mindste detalje.

– EnBogMereTak

Link til den fulde anmeldelse.

Aftryk kigger på, hvordan vi behandler mennesker, som ikke lige passer ind i gennemsnittet. Jeg har ikke før læst noget, som minder om den her bog, og det er virkelig positivt ment. Sproget er lækkert og man flyver igennem bogen. Der er kapitler, hvor vi følger Rebecca i hverdagen, og så er der de kapitler, hvor vi læser med, når Rebecca skriver sin fantasyroman, hvor hovedpersonen er alt det, som Rebecca drømmer om at være. Den er virkelig godt skrevet og sat sammen.

Aftryk er muligvis en YA-roman, men den er så meget mere, og jeg vil virkelig anbefale alle at læse den. Aftryk er en fantastisk roman omkring at turde drømme og række hænderne ud efter det, som man drømmer om 💜 

– bogormenanja

Link til den fulde anmeldelse.