Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Mit liv med muskelsvind – selvbiografi

Stephanie er en af de slags mennesker, som, trods de dårlige odds livet har givet hende, stadig kæmper videre stærkere for hver dag. Hver gang jeg skriver med hende, så er hun altid ærlig med de ting, der er hårde og trælse, men det er altid fulgt op med: ”Men jeg får skrevet en hel masse!” eller ”Jeg hygger med min kat og ser Vampire Diaries.” Hendes mentalitet og livsvilje er altid opløftende, og det kommer især i udtryk i bogen.

Link: http://www.blåmejsen.dk/mit-liv-med-muskelsvind

***

Endnu engang har jeg formået at vende både første og sidste side af en bog uden på noget tidspunkt at holde pause. Denne gang var det biografien Mit liv med muskelsvind af Stephanie Fjeldsø Fischer. Denne forunderlige person er ikke mere end et par og tyve år gammel, men har allerede oplevet nok til at udfylde en bog med sine oplevelser.

Link: https://birkshoej.wordpress.com/2016/08/08/mit-liv-med-muskelsvind/

***

Bogen er et mix af forskellige elementer, den har biografiske træk, der er erindringsnedslag fra Stephanies barndom og der er små nutidige hverdagsglimt. Sproget er meget nede på jorden og lige ud af landevejen, nærmest i dagbogs- eller blogstil.

Jeg har enormt stor respekt for Stephanies gejst og vilje, og ikke mindst budskaberne i hendes bog, for vi har i den grad brug for at få rusket op i fordommene og vores syn på andre mennesker, som skiller sig ud.

Link: http://trudis-bogblog.blogspot.dk/2016/04/mit-liv-med-muskelsvind.html

***

Hun kan virkelig skrive. Altså ikke bare skrive, men sådan så jeg lige må gribe i bordkanten for ikke at blive blæst væk. Det er virkelig smukt skrevet. Jeg var følelsesmæssigt med hende hele vejen. Der var steder, hvor jeg var vred, ked af det og grinede. Jeg forstod hvad det var hun ville med det hun skrev, så det er jo fantastisk.

Hun er en rollemodel, en sej kvinde – en af dem der bestemt når langt i sit liv. En af dem jeg ser op til, fordi hun TØR stå frem og sige at tingene ikke altid er som de skal være.

Link: Pdf her.

***

Jeg kan godt lide bogens ærlighed. Stephanie er ærlig fra første til sidste side – både om livets op- og nedture, men også dagligdagen, følelser, forhindringer, udfordringer, sorger og glæder.. Bogen er ikke skrevet i et højt niveau sprog, men er helt nede på jorden, skrevet af hende, vi alle kunne møde i vores liv og dagligdag. Det er forfriskende. Stephanie viser os fuldt ud, at muskelsvind ikke er nogen dom.

Link: http://hendejensen.dk/2015/12/15/mit-liv-med-muskelsvind-af-stephanie-fjeldsoe-fischer-boganmeldelse/

***

Så alt i alt er dette en fin erindringsdebut, den indeholder utrolig vigtige passager omkring mødet med handicappede, den kalder på om- og eftertanke. Mange mennesker vil have glæde af at læse om netop disse møder! Og endelig er det en fortælling om en ung kvinde, der nægter at lade sygdommen definere hende – Ingen bør forsøge at opnå at blive set som menneske, det bør var naturligt – jeg anser det som en menneskeret!

Link: http://bognorden.blogspot.dk/2015/12/mit-liv-med-muskelsvind.html