Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Forfatterlivet er ensomt – 3 tips til overlevelseDu har garanteret hørt nogen sige, at forfattere er sådan nogen der sidder for sig selv, drikker alkohol og ryger. Du har måske også hørt, at man skal kunne være alene. Man skal kunne sige nej til rigtig mange sociale ting.

Det første mener jeg, er en dårlig kliché. Engang var der nogle forfattere, der gjorde sådan, men det betyder ikke, at alle skal puttes i den kasse. Det med at man skal kunne være alene, er jeg til gengæld fuldstændig enig i. Hvis du gerne vil skrive en bog, kan du ikke tage til tonsvis af fester, eller ses med vennerne konstant. Du kommer til at sige nej til rigtig mange ting.

Mængden af alene-tid afhænger selvfølgelig af hvor seriøs du er omkring dit projekt. Personligt arbejder jeg meget intenst med mine tekster, så i perioder er jeg nærmest lukket inde i min boble. Tjekker kun mail og telefonen jævnligt, da kommunen osv. skal kunne komme i kontakt med mig. Men ellers har jeg kun fokus på historien. Det er ikke altid mine venner er særlig glade for min prioritering, men sådan er det. Jeg brænder for at skrive.

Jeg er introvert, så trives ganske godt i mit eget selskab. Jeg indrømmer dog også gerne, at det kan gå hen og blive lidt ensomt i længden. Enten sidder jeg fast i en scene, eller også føler jeg, at jeg ingen vegne kommer. Men der er ingen grund til panik, for jeg har samlet 3 tips til hvordan du kan undgå ensomheden.

 

1 – Noget af det vigtigste for mig er min skrive-buddie. Vi mødes sommetider for at snakke om hinandens historier. Det kan være nogle konkrete punkter, men også hvad der lige dukker op. Vi holder hinandens gejst oppe.

2 – Noget andet der også er sindssygt vigtigt er betalæsere. Det er dem der læser og giver feedback, så man kan gøre historien og sproget så godt som muligt, inden det bliver sendt til et forlag. Desuden elsker jeg at få feedback, for det betyder, at jeg ikke længere kun skriver for mig selv.

3 – Tag til foredrag eller workshops og mød ligesindede. Det er skønt med nye input, og måske du samtidig kan udvide dit netværk.

 

Har du flere tips, eller bare lyst til at dele dine erfaringer, så skriv gerne en kommentar. Det er fedt at lære af hinanden.

Lad mig høre hvad du har på hjerte

Vil du høre mere?

Min selvbiografi “Mit liv med muskelsvind”, kommer omkring ting som fordomme, berøringsangst og tanker fra starten af livet. Er du nysgerrig efter at læse mere om mit liv med muskelsvind? Netop nu kan du få 30% rabat i min shop på “Mit liv med muskelsvind”, og samtidig få bonus novellen “Skrevet i blodet”.

Du hører også fra mig, når jeg har noget på hjerte, som for eksempel kommende udgivelser, arrangementer og andre hyggelige ting(gaver, rabatter osv.).Forfatter?

Jeg benytter MailChimp til at sende mails, så dine oplysninger ligger på deres serverer, og bliver delt med tredjepart i forhold til visning, beskyttelse og markedsføring, men det er kun mig, der kan benytte oplysningerne til at kontakte dig. Og du kan til en hver tid ændre eller slette dine oplysninger.