Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Skriv!Anne Christine Eriksen har skrevet denne uges indlæg, og det er samtidig det sidste skrivetip i denne omgang. Men bare rolig – jeg vender tilbage om nogle måneder. Tusind tak for at I havde lyst til at læse med.


Anne Christine EriksenHvem pokker er du?

Jeg er Anne Christine Eriksen. Jeg udgav d. 7. november den første bog i en fantasyserie på seks bind, Mellem Himmel og Helvede. Lige nu bruger jeg min tid på at krydse fingrer for, at bogen klarer sig godt nok til, at forlaget vil udgive det næste bind, og så på at færdiggøre mit studie i antropologi. I øjeblikket er jeg nemlig ved at arbejde på mit speciale, og jeg får dermed min kandidat til sommer! Så skal jeg ud og finde et arbejde … Suk. I sidste ende vil jeg jo bare gerne være fuldtidsforfatter, men det er ikke noget, man bare lige bliver, så det bliver et værre dilemma at finde ud af, hvad jeg skal stille op med mig selv efter juni!

 

Hvorfor skriver du lige?

Fordi jeg ikke kan stoppe. Jeg har altid elsket at fortælle historier og haft en livlig fantasi. Når andre legede ’far, mor og børn’, legede jeg i stedet vampyrer med mine veninder. Jeg skriver, fordi jeg bare ikke kan lade være. Det er nødt til at komme ud. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal lave, for alt min fritid de sidste mange år er stort set blevet brugt på at skrive historier, udvikle universer og finde på karakterer. Der er ikke længere nogen vej tilbage. Selv hvis jeg aldrig kan blive fuldtidsforfatter, kan jeg ikke stoppe med at skrive. Det er bare en del af mig.

 

Bedste skrivetip

Skriv! Man kan altid finde noget at brokke sig over, der kan hindrer ens skrivning – man ved ikke hvor det hele bærer hen ad, man sidder fast, den her scene frustrerer en for den vil ikke gøre som man siger, historien hænger ikke sammen. Der er så ufattelig mange ting, der kan smide folk lige ind i en skriveblokering, men i sidste ende er der bare kun en løsning på det: Skriv. Du bliver ikke bedre, hvis du giver op, så du er nødt til at fortsætte og udvikle dit sprog. Du kommer ikke over skriveblokeringen, hvis du ikke skriver så se at komme i gang. Det er måske svært at finde tiden, men du kan vel nok magte at sætte en enkel time om dagen af til det? Selv et kvarter er da bedre end ingenting. Er det svært at komme i gang? Jamen, så find nogle skriveøvelser, prøv dem af og se, hvor de tager dig hen. Skriveøvelser virker rigtig godt for nogen til at sætte gang i ideerne og skrivningen, og man kan finde en masse af dem rundt omkring på nettet. Så kom i gang! Skriiiiiiiv!!

Lad mig høre hvad du har på hjerte