Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Idéløshed – 3 tips til at låse skattekisten opOm du er forfatter, studerende eller noget helt tredje, så kender du med stor sandsynlighed følelsen af at være fuldstændig tom for idéer. Du ved, hvilken form du skal skrive i, men det er som om, at du ikke kan finde på noget, der er godt nok.

Engang kunne jeg sidde og stirre på en opgave i flere timer, før jeg fik hul på bylden. Men så flød ordene til gengæld også efterfølgende. Problemet er bare, at man sjældent har flere timer til at glo. Det ender altid med en overspringshandling, der med garanti er meget sjovere.

Min hjerne er med årene blevet et virvar af tanker og nye idéer, så jeg har sjældent problemet længere. Men når det så alligevel sker, har jeg fundet nogle metoder til atter at få adgang til det der gemmer sig i skattekisten.

Skal vi kigge på dem?

 

1 – Sæt din indre kritiker i skammekrogen.

Der findes ikke noget mere ødelæggende for fantasien, end når stemmen i hovedet hele tiden klager over, at det ikke er godt nok. Skriv det DU har lyst til.

2 – Skriv det du ved.

Noget der sommetider bremser mig, er når jeg kun kender halvdelen af ideen. Her hjælper det, for mig, at starte med at skrive de ting jeg allerede ved. Og imens jeg skriver, kommer flere ideer op til overfladen. Det kan se således ud:

”Jeg vil arbejde med elementet luft. Det er mest for at udforske min hovedpersons hovedelement. Det eneste hun pt bruger den evne til er at påvirke vejret via hendes humør, hvilket kan give et ret ustabilt vejr. Men siden det er hendes hovedelement må hun kunne noget særligt med den. Det kan enten være i kamp eller noget livsgivende. Hun er ikke kamptypen medmindre det er i forsvar for enten sig selv eller for andre.”

Slutningen på den tankestrøm kan jeg ikke afsløre her, da det er en kæmpe spoiler.

3 – Læs!

Du kommer til at høre mig sige det mange gange, men det er fordi det er så sindssygt vigtigt. Det fodrer hjernen med nye input, og lige pludselig er du selv i fuld sving.

 

Tak fordi du læste med, og jeg håber, at du har fået noget ud af det. Jeg vil rigtig gerne høre, hvad du synes, eller hvis du har lyst til at dele et tip. Det er så hyggeligt og inspirerende at høre fra andre.

Lad mig høre hvad du har på hjerte