Stephanie Fjeldsø Fischer – Forfatter

Kan tiden holdes i snor?Uanset om du er forfatter eller ej, så kender du helt sikkert til at tiden løber fra dig. Mødet trækker ud, du sidder i kø på motorvejen, du er faldet i søvn på sofaen og kommer for sent i gang med aftensmaden og du mangler at svare på en mail. Og hvordan skal du dog nå arbejde, læge og indkøb inden veninden kommer i morgen?

Jeg får stress bare ved tanken om sådan et liv.

Ærligt talt kunne jeg også godt bruge et par timer ekstra i døgnet, men siden det ikke kan lade sig gøre, må jeg planlægge og prioriterer min tid bedre.

Jeg kender mange forfattere, hvis største fjende er tiden. De føler simpelthen ikke at de har tid til at skrive. De har alt for mange andre ting at se til. I nogle tilfælde kan der være gyldige grunde til ikke at få skrevet, men halvdelen af tiden er det vores overspringshandlinger der spænder ben for os.

Da jeg gik på Forfatterlinjen på Dansk Talentakademi, havde jeg en rigtig god og inspirerende leder og lærer, Lene Rikke Bresson. En af de ting hun præsenterede os for, var et skema vi skulle udfylde over en uge. Alle aktiviteter deles op i kategorier og så skal man ellers bare farve tidsrummene, når man laver noget. Efter en uge kan man se hvad man bruger mest tid på, og det giver en fantastisk mulighed for at ændre nogle ting.

 

Jeg vil nu give dig mine 3 tips til hvordan du får mere tid til at skrive, og samtidig får ro i hovedet og en god fornemmelse i maven.

1 – Det allervigtigste er at du vil det her. Det nytter ikke at gå halvhjertet ind til det. Så sæt dig ned og spørg dig selv: ”Vil jeg gøre det der skal til for at opfylde mit ønske?”

2 – Når du har sagt ja til første punkt, skal du lave dig en skriverutine. Jeg anbefaler mindst en halv time daglig, for at du ikke mister dit flow. Nogen skriver en time inden arbejde, mens andre skriver om aftenen. Personligt skriver jeg bedst om aftenen. Dermed ikke sagt at jeg ikke sommetider skriver i løbet af dagen også.

3 – Sørg for lægge mobilen væk og lukke for medierne, når du går i ”forfatter mode”. Det forstyrrer og frister og ødelægger let dit flow. Så for din egen skyld, luk omverdenen ude, når du skriver.

 

Jeg håber, du kan bruge mine tips, og måske vil dele indlægget med andre. Hvis du selv har flere tips, som du har lyst til at dele, så skriv dem endelig i en kommentar. Det er så dejligt inspirerende, at høre jeres tanker.

2 Replies to “Kan tiden holdes i snor?”

  1. Vælg noget musik at lytte til imens du skriver. Når du så fremover sætter musikken på igen, vil dit hoved med tiden forbinde de to ting og det vil blive lettere at komme igang (:

    1. Det er et super godt tip (: Jeg kan slet ikke undvære musik, når jeg skriver.

Lad mig høre hvad du har på hjerte